Kupi Popij Nauči
O nama B2B FAQ
26. Veljača 2020. / Autor: Karibu / Teme: pretplati se na kavu

Ekskluzivni intervju s tajanstvenom gošćom u Karibu Kaaawi!

Mi: Dobar dan! Predivan nam je dan danas, izašli ste na sunce malo? Je li Vam okej, ako napravimo jedan mali intervju s Vama? Znate, mnogi Vas spominju, a rijetki zapravo znaju nešto o Vama.

Pretplata: Bok, curke! Proljeće je u gradu, treba to iskoristiti! Nikakav problem, rado ću vam reći sve o sebi, ali za početak, molim vas, dajte da budemo na ti!

Mi: Dogovoreno! Hvala Vam... Ovaj, TI! Hehe. To nam je i bilo u planu! Sorry, prvi put radimo intervju, obično nas intervjuiraju, ispituju pa nam je čudna ova uloga.

Pretplata: Samo opušteno, nigdje mi se ne žuri, pitajte me sve što vas zanima!

Mi: Za početak, predstavi nam se, reci nam odakle si, koliko si stara i tako, neke osnovne informacije.

Pretplata: Pa, moje puno ime je Pretplata na kavu, to je jedino stalno i sigurno o meni. Ne znam odakle potječem, ali znam da moji korijeni sežu sve do ekvatorijalnog pojasa kave, odakle sam putovala preko raznih europskih gradova i stigla ovdje k vama na Trešnjevku, a gdje ću dalje putovati, ne ovisi o meni! Znam da moj put ponekad traje 3, ponekad 6, a nekad čak i 12 mjeseci. Znate, sve vam je to relativno, bitna je samo srž koja me sačinjava...

Mi: Dobro, dobro, nećemo se sada izdeprimirati nekim filozofskim postulatima o prolaznosti života i relativnosti. Naša ideja je bila da s tobom razriješimo neka neodgovorena pitanja, da opravdamo ili opovrgnemo tračeve. Ipak se na našem prozoru nalazi tvoj plakat! Ti si naša zvijezda! Već dugo pokušavamo smisliti kako bismo stupili s tobom u kontakt i mislimo da je sada savršena prilika!

Pretplata: Slažem se! Jako volim upoznavati nove ljude i istraživati razne dijelove grada. Sviđa mi se ovdje kod vas u Zagrebu. Znate li vi možda kako bih mogla upoznati još ponešto ovdje?

Mi: Naravno! Znaš, ovdje kod nas dolaze mnogi ljubitelji kave, a s obzirom na to da nam ti donosiš kavu iz raznoraznih krajeva svijeta, možda je zapravo bolje da se ti sama predstaviš i da nam sama kažeš kako sve to izgleda, kakve nam to uopće kave nosiš i kome su namijenjene?

Pretplata: Cure! Kakvo je to pitanje?! Kava koju sam donijela namijenjena je svima! Može se pripremati na bilo koji način. Važno je uvijek krenuti od zrna. Vidim da imate ovdje više mlinaca za kavu, sameljite ju s obzirom na željeni način uporabe! Svaka se može pripremati na bilo koji način, a sve su stopostotne arabike predivna mirisa i raznih prefinih okusa. Ipak sam samo za vas odabrala najbolja zrna!

Mi: Ajme pa to je super! Ali kako ćemo te bolje upoznati s drugim ljudima? Mi te već jako dobro poznajemo!
Pretplata: Ovako! Jednom mjesečno ću posjetiti svakoga tko želi saznati nešto više o meni. Najbolje će biti da vi prikupite zainteresirane, a ja ću njima na njihova vrata donijeti ta ista prefina zrna koja i vama donosim! Ako netko već unaprijed zna koja bi volio isprobati, neka mi samo unaprijed kaže, a ja ću se potruditi da svakome donesem najbolje od ponuđenog.

Mi: Dakle, ti si voljna posjetiti samo znalce?

Pretplata: Ma kakvi! Ponekad volim iznenaditi ljude koji me ni ne očekuju. Iskreno, takva su mi druženja najdraža. Svi mi se razvesele, a ja se stvarno volim družiti sa svima i upoznati ih s raznim krajevima svijeta i možda ih naučiti nečemu.

Mi: Ti si skroz super! Hvala ti puno! Dala si nam stvarno puno novih informacija i mislim da smo sada riješili sve nedoumice i odgovorili na sva neodgovorena pitanja! Jesi možda za koji tart sada? Mi častimo!

< Prethodna priča > Iduća priča

Sve priče

13. Travanj 2021. / Autor: Karibu / Teme: kava iz Ruande, direktni uvoz kave, belgijska pržionica

Kava iz zemlje s tisuću brda, kava iz Ruande


24. Ožujak 2021. / Autor: Karibu / Teme: održivost, 100% reciklabilne vrećice

U kakve vrećice pakiramo kavu? Poštujemo li održivost i kružnu ekonomiju?


10. Ožujak 2021. / Autor: Karibu / Teme: Mala škola za velike ljubitelje kave

6. poglavlje. Aeropress


24. Veljača 2021. / Autor: Karibu / Teme: kava iz Etiopije, žensko poduzetništvo

Uspješan primjer ženskog poduzetništva iz Etiopije


03. Veljača 2021. / Autor: Karibu / Teme: koktel s kavom, espresso martini

Kako kod kuće pripremiti koktel espresso martini?


20. Siječanj 2021. / Autor: Karibu / Teme: pretplata na kavu, pretplati se na kavu

Kako si osigurati kontinuiranu dostavu kave? Riječ, dvije o pretplati na kavu