Webshop Pretplata Coffee Shop O kavama
O nama B2B FAQ

Coffee Shop

!!!NOVO. Flying Roasters iz Berlina!!! Saznaj više

Zašto popiti kavu u Karibu Kaaawi?

Karibu Kaaawa je coffee shop, otvoren u prosincu 2017.g. u blizini Parka Stara Trešnjevka. Probudili smo usnulu ponudu u ovom zagrebačkom kvartu. U Ozaljskoj 34, skrivenoj od buke prometa, naša je lokacija za finu kavu.

Karibu Kahawa na swahiliju znači “uživaj u kavi” i tim se riječima nazdravlja šalicom kave u Tanzaniji. Ime coffee shopa izvedenica je te uzrečice i to je naša direktna poveznica s Afrikom.

Pri samom ulasku u coffee shop osjetit ćete ugodnu atmosferu nadopunjenju mirisom svježe mljevene kave, zvukovima jazz muzike i ručno izrađenim namještajom. Za neke detalje interijera korišteni su umjetnički radovi izabrani u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Komadi namještaja dizajnirani za interijer izrađeni su većinom od drveta (bora). Ostali komadi namještaja interijera birani su u second hand shopovima u Zagrebu, a potom smo ih sami preuređivali, farbali i dotjerivali.

Dio interijera povremeno mijenjamo, zidovi nam služe kao izložbeni prostor na kojima pričamo priče vezena uz kavu, umjetnost i poduzetništvo. Rezultat je prozračni interijer, u kojem prevladava svijetlo drvo i zanimljivi detalji, od jastučića, stolića, keramičkih vaza pa sve do izvješenih jedara na stropu.

Karibu Kaaawa prostire se na tri razine, stolove odmah pri ulazu i oko šanka, zatim mala galerija koja gleda na prostor ispod sebe te podrumski dio koji se u trenutak od sjedećeg prostora pretvori u prostor za predavanja i radionice. Sve su police ispunjene knjigama i časopisima koje možete listati.

Najzanimljiviji dio je svakako terasa koja u sve periode godine vrvi životom i zbivanjima. Zanimljivi gosti koji se profesionalno bave dizajnom, arhitekturom, umjetnošću, pravom, i sličnim, a zajednička im je ljubav prema kavi, su se upoznali ovdje i razmijenili informacije i znanja.

Kod nas uvijek možete kušati espresso, blend (mješavinu kava) ili "single origin" kavu. A kavu s mlijekom pripremamo s kravljim ili biljnim mlijekom (sojino i bademovo mlijeko).

Pozivamo vas da sami kušate i osjetite kavu i atmosferu u našem kafiću. Radujemo se susretu s vama!
Vrhunska kava uzgaja se na posebnim klimatskim uvjetima, uglavnom u Kolumbiji, Etiopiji, Keniji, Tanzaniji, Brazilu, Guatemali, Hondurasu itd. Izgled, okus i kiselost su svim zrnima karakteristični. Upravo ova vrsta kave doživljava ekspanziju na tržištu. Sve je veća potražnja za njom i zbog toga se daje sve više pažnje pri uzgoju ove kvalitetne vrhunske kave.

Adresa

Ozaljska 34

Radno vrijeme

Radnim danom 8.30-20.00
Subota 8.30-15.00
Nedjelja 8.30-14.00


Svrati do nas i vidimo se na kavi ☕