Web shop Subscription Stories B2B
About Us B2B FAQ
September 13, 2024 / By: Karibu / Teme: Small specialty coffee roasters delight our taste buds month after month. Subscribe to coffee and find out what we're talking about

Triple Five Coffee Roasters - new roastery from Bratislava

Dragi naši Karibu ljubitelji,

u rujnu smo sasvim slučajno naletjeli na Triple Five Coffee Roasters pržionicu. Kako je Antoneli velika želja posjetiti Japan, istraživajući japansku specialty coffee ponudu naletjela je na članak u kojem se spominje Martin Beniak, slovački pržioničar i vlasnik Triple coffee branda koji je dio coffee zanata izučavao upravo u Japanu.

Što se događa?

Njih dvoje se povežu, Martin ispriča japansko iskustvo, pošalje uzroke, Igor odobri i evo nam Triple Coffee na Karibu Kaaawa web shopu.

U Japanu je Martin istraživao filter kave, a na svojim putovanjima Australijom espresso. Ono što je iz Japana donio u Slovačku je koncept prema kojem prži svoju kavu, predano, skromno, ali s dušom, kao što nas i inače uči japanska kultura.

Na webu možete pronaći neizostavni Brazil jer ga najviše kupuju naši kupci koji se tek upoznaju sa specialty kavom, Guatemala koja nas je oduševila i Thailand namijenjen za filter, kojeg još nismo dosad probali.

  1. Brazil

Iz regije Sao Paulo, čokoladan, mirisan i prilagodljiv. Izvrstan za nove kupce koji na većinu naših uzoraka viču kiseeelo :) Profil prženja espresso.

  1. Guatemala Capulin

Mješavina nekoliko vrsta Guatemale s područja Sierra de Las Minas. Plantaža se nalazi u prašumskom okruženju, koje karakterizira gusta vlažna šuma na nadmorskoj visini od 1300 metara, u nižem dijelu farme, do 1700 metara u višem dijelu farme. Većina farme zasađena je stablima bora (Pinus Maximinoi) i Inga, koja pružaju hlad biljkama kave ispod, kao i organskim materijalom koji se koristi kao prirodno gnojivo dok sprječava eroziju tla. Okusi slatka naranča, šećerna trska, citrusi. Profil prženja espresso.

  1. Thailand

Zrna ove kave, svijetlije pržena za filter, obrađuju se "posebnom prirodnom" metodom. Ova serija kave zove se "Amarone", preuzeta iz talijanskog načina pravljenja nacionalnog vina. Zrele bobice kave prvo se fermentiraju mliječnim enzimom 48 sati pri kontroliranom pH od 4, nakon čega slijede dvije faze sušenja – prva je strojno, u kontroliranoj prostoriji, nekoliko dana dok zrno ne postigne vlažnost od 20 %, a druga faza je u afričkim gredicama, u kontroliranoj prostoriji, 2 tjedna, dok ne postignu vlažnost ispod 11%. Zatim se pulpa uklanja, zrna se ponovno sortiraju i pakiraju. Zahvaljujući ovom posebnom postupku, filter iz ove kave bit će zaista ugodno sladak i pun sočnih voćnih okusa trešnje, marakuje i ananasa. Profil prženja filter.

Sve smo rekli, Martin je još više probudio Antonelinu japansku želju, pa se nemojte čuditi ako uskoro ode u Japan po najnovije specialty coffee filter inovativne spravice.

Do tad budite dobri i dobro i kupujte i kuhajte zrna koja dilamo kroz ovaj naš lijepi europski kontinent.

I da, što čekaš, koji ti je mlinac? Pretplati se na kavu i uživaj u našim jedinstvenim mjesečnim iznenađenjima.

Pozdrav svima od Nele&Igora.

< Previous story

All stories

July 25, 2023 / By: Karibu / Teme: espresso, filter, moka, new roasters, specialty coffee

MABO - nova pržionica iz Bukurešta


July 08, 2023 / By: Karibu / Teme: specialty coffee, cosmetics, natural cosmetics, summer box, gift

Specialty kava - specialty kozmetika


May 26, 2023 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, art, poetry, photography, competition

Karibu Kaaawa ART natječaj


May 25, 2023 / By: Karibu / Teme: 19 grams, specialty coffee, webshop, new roastery, coffee

Ljeto je sve bliže - upoznajte 19 grams


May 10, 2023 / By: Karibu / Teme: HAYB, roasters, specialty coffee web shop

HAYB - nova pržionica iz Varšave


May 01, 2023 / By: Karibu / Teme: web shop, specialty coffee, pržionice, pretplata, karibu kaaawa

Karibu Kaaawa ponovo donosi finu kavu