Web shop Subscription Stories B2B
About Us B2B FAQ
March 06, 2024 / By: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, espresso, filter, moka, onlineshop, specialty coffee, coffee subscription

Barn - new roastery in March

Dragi naši,

u ožujku smo ponovo obnovili suradnju s Barn pržionicom čija smo zrna ranije imali priliku isprobati.

The Barn Coffee Roasters vodeća je europska pržionica specialty kave. Njihova posebnost je ta što ne proizvode blendove kava, odnosno ne miješaju kave s više različitih zemljopisnih područja ili farmi. Isključivo proizvode single origin ili single farm kavu. Na taj način predstavljaju svaku farmu kao poseban entitet koji je zadužen za proizvodnju svih okusa koje krajnji potrošač može osjetiti u svojoj šalici.

Ako još uvijek niste postali naš pretplatnik pravo je vrijeme da to učinite.

Kavu iz Barn pržionice šaljemo našim pretplatnicima u travnju tako da imate dovoljno vremena.

Na Karibu Kaaawa webu možete pronaći 4 vrste kave koje dolaze iz Barn pržionice:

 1. Brazil Boa Vista

  Boa Vista je zelena dolina u regiji Mogiana u Sao Paulu. Poljoprivrednici u zajednici Boa Vista dugo su se fokusirali na žetvu manjih količina kave s jedinstvenim okusima. Ova kava je slatka, bogata i uravnotežena, s notama čokolade, orašastih plodova i karamele.

Farma Fazenda Ambiental Fortaleza (FAF) prerađuje neke od najboljih kava u Brazilu i prednjači u održivom uzgoju. Kava se uzgaja na 1200 - 1350 m n/v, te se za njenu obradu koristi natural proces.

 1. Costa Rica Corazon de Jesus

  Ova Costa Rica oduševljava slatkoćom i teksturom. S bogatim okusom čokoladnog ganachea i zrele smokve, šalica je puna i kremasta. Sadrži pun i uravnotežen okus na nepcu, dok se nježna nota vanilije pojavljuje kad se kava malo ohladi.

Farma Corazón de Jesús pripada obitelji Alvarado Fonseca. Farma se nalazi u sjeni planine Chirripó, najvišem vrhu u Kostariki. Planina je nazvana 'zemljom vječnih voda', a bogata jezera i rijeke u regiji doprinose jedinstvenom terroiru. Kava raste na 1800 m n/v, obrađuje se washed metodom a nakon toga 12 dana suši na suncu.

 1. Guatemala La Colina

  Ova kava uzgajana na 1700 m n/v sadrži u sebi dvije sorte kave Caturra i Bourbon. Obrađena washed metodom nudi prekrasan spoj bogate slatkoće i nježne limunske kiseline.

U kavi se osjećaju note mliječne čokolade, citrusa i makadamije. Okusni profil je dobro izbalansiran sa slatkoćom i kiselošću, a dok se kava hladi, možete osjetiti note brusnice i nugata.

Kava raste u prekrasnom krajoliku hrasta, čempresa i bora. Farmer Antonio Medina proizvodi kavu na farmi osnovanoj 1991. godine, koja je okružena potocima i svježom vodom za navodnjavanje i obradu.

 1. Rwanda Huye Mountain Natural

  Ruanda je zemlja s 1000 brežuljaka i blagoslovljena idealnim uvjetima za uzgoj kave: velika nadmorska visina, redovite kiše i bogato tlo. Ova kava uzgaja se na planini Huye. Gladak profil duboko je aromatiziran notama višnje, čokolade i marcipana.

Farmer David Rubanzangabo planinu Huye preuzeo je privatno, te podijelio planinski lanac u sedam zona - svaki s različitim profilom okusa. U okrugu planine postoji moderan labaratorij gdje se vrši kontrola kvalitete. Kava se uzgaja na nadmorskoj visini od 1700-2200 m, vrsta je Red Bourbon, a kava se obrađuje natural metodom.

Nakon ručnog sortiranja, najkvalitetnija zrna se suše 3 do 4 tjedna. Iz sezone u sezonu, kvaliteta obrade u Huye Mountainu sve više raste, a zrna dobivaju čisti i kompleksni okus.

Vjerujem da smo vas s novim blogom educirali i potaknuli na isprobavanje novih specialty okusa. Odaberite kavu iz Barn pržionice i obojite ožujak šalicama punim kvalitetne kave.

Vaš KK Team!

< Previous story > Next story

All stories

July 03, 2024 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, moka, espresso, filter, webshop, specialty coffee, coffee subscription

Good Karma Coffee - nova pržionica u srpnju


June 18, 2024 / By: Karibu / Teme: Try Cascara coffee tea for hot summer days!

Cascara - summer is coming, refresh yourself with coffee tea


May 22, 2024 / By: Karibu / Teme: Specialty coffee for amazing summer mornings

19 grams of summer


May 01, 2024 / By: Karibu / Teme: New 1.st Birthday of Karibu Kaaawa web

Karibu Kaaawa web Birthday party!


April 05, 2024 / By: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, espresso, filter, moka, specialty coffee, coffee subscription

KB Coffee - new roastery in April


March 06, 2024 / By: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, espresso, filter, moka, onlineshop, specialty coffee, coffee subscription

Barn - new roastery in March