Web shop Subscription Stories B2B
About Us B2B FAQ
January 12, 2024 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, new roasters, specialty coffee, coffee subscription, espresso, online store

ELBGOLD - new roastery in January

Za prvi mjesec nove godine Karibu Kaaawa je odabrala predstaviti ELBGOLD pržionicu iz Hamburga. Pržionica kave Elbgold osnovana je 2004., i već 20 godina isporučuje specialty kavu na tržište. Ono što je interesantno kod ove pržionice je to što svoje cijene ne formira na temelju međunarodnih standarda, već pojedinačno na osnovi kvalitete kave koji sami procjenjuju. Prilikom prženja stroj za prženje se puni sa samo 35 kg zelene kave kako bi se osigurao dosljedan stupanj prženja i visoka kvaliteta.

Prilikom isprobavanja uzoraka kave okusili smo nešto novo i svježe, u isto vrijeme tradicionalno i konzistentno. Bogat aftertaste, okus koji ostaje. Odmah smo osjetili kako je to idealan odabir za početak godine, jer vam takvu novu i želimo, s notama svježine, radoznalosti, čvrstim vrijednostima i kvalitetom.

Na našem webu možete pronaći tri vrste ELBGOLD kave.

  1. SECSH A – classic espresso
    Ime ovog espresso blenda je zanimljivo jer ime (sechs = šest) predstavlja posvetu Elbgoldovoj prvoj pržionici, koja se nalazi na adresi Mühlenkamp 6a u hamburškoj četvrti Winterhude, gdje je sve započelo. Note koje možete osjetiti su nougat, marelica i med, a unutar ovog blenda nalazimo kave uzgajane u Guatemali, Etiopiji i Salvadoru.
  1. ARAKU – organic espresso
    U našoj siječanjskoj ponudi imamo i single origin organski espresso čija se zrna uzgajaju u dolini Araku u Indiji od strane zadruge malih poljoprivrednika. Zadruga Naandi jedna je od najvećih neprofitnih organizacija u Indiji i već 20 godina radi s plemenskim poljoprivrednicima na održivom uzgoju kave Arabica. Svaki od 22.000 farmera ima manje od jednog hektara zemlje na kojoj se uzgajaju samo arabice koristeći potpuno organsku poljoprivredu. Zrna se uzgajaju na 1400 m n/v. Vrste kave su S5, S9 i S795 (najčešće sađena arabica u Indiji i jugoistočnoj Aziji), obrađena washed metodom s notama čokolade, lješnjaka i meda.
  1. NEUNBAR – full city espresso
    Tamnije prženje ovom espresso blendu daje snažno tijelo i pikantan okus. Full City Roast fokusira se na tamne, teške arome, malo kiselosti i puno tijelo, s tipičnim punim osjećajem u ustima i naknadnim okusom tamne čokolade. U blendu su pomiješane tri izvrsne kave s više od 85 SCA bodova iz Hondurasa, Nikaragve i Brazila. Zrna iz Hondurasa su s farme "El Puente" sorte Red Catuai koja blendu daje note čokolade. Natural Red Bourbon s farme “Los Placeres” u Nikaragvi daje ovoj mješavini začinjene orašaste note, a Yellow Bourbon iz Brazila s farme “Monte Alegre” daje sirupastu slatkoću od vanilije. Zajedno, rezultat je čokoladni espresso punog tijela s prekrasnom, gustom kremom koja je prikladna za bilo koju vrstu pripreme.

Izaberite neku od novih kava po svom guštu i uživajte u zimskim danima uz šalicu tople kave i fine espresso energetske boostere.

p.s. Što čekaš? Pretplati se na kavu!

Vaš KK team!

< Previous story > Next story

All stories

July 03, 2024 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, moka, espresso, filter, webshop, specialty coffee, coffee subscription

Good Karma Coffee - nova pržionica u srpnju


June 18, 2024 / By: Karibu / Teme: Try Cascara coffee tea for hot summer days!

Cascara - summer is coming, refresh yourself with coffee tea


May 22, 2024 / By: Karibu / Teme: Specialty coffee for amazing summer mornings

19 grams of summer


May 01, 2024 / By: Karibu / Teme: New 1.st Birthday of Karibu Kaaawa web

Karibu Kaaawa web Birthday party!


April 05, 2024 / By: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, espresso, filter, moka, specialty coffee, coffee subscription

KB Coffee - new roastery in April


March 06, 2024 / By: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, espresso, filter, moka, onlineshop, specialty coffee, coffee subscription

Barn - new roastery in March