Web shop Subscription Stories B2B
About Us B2B FAQ
July 03, 2024 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, moka, espresso, filter, webshop, specialty coffee, coffee subscription

Good Karma Coffee - nova pržionica u srpnju

Dragi naši,

ljeto nam je stiglo brže nego što smo očekivali, pa smo za lijepe ljetne dane odlučili vam donijeti malo dobre karme u zrnima Good Karma Coffee.

Good Karma Coffee pržionica je čija se zrna mogu originalno kupiti u Karlsruheu, u Njemačkoj. Torsten glavni pržioničar o poslovanju ove pržionice kaže:

“Good Karma je smještena na vrhu brda, do nas je malo teže doći, ali zato kad se jednom popnete znate da ćete probati izvrsnu kavu. Surađujemo s malim farmama, podržavamo humanitarne projekte, volimo kavu, volimo raditi s kavom i volimo kad nekoga tko voli kavu ili će je tek zavoljeti možemo razveseliti.”

U ponudi Karibu Kaaawe imamo tri vrste zrna dobre Karme.

  1. Brasilien Fazenda Matao

Na farmi farmera Marca u brazilskoj regiji Mogiana, uzgaja se ovaj Brazil kojeg pržioničar Torsten kasnije pretvara u pržena zrna kave. Ovaj Brazil je specifičan po tome što se uzgaja na ravnici, te je teren pod nižim nadmorskim visinama. Na farmi se nalazi i polje eukaliptusa zbog čega grmlja kave na sebe preuzimaju njegove arome koje stvaraju poseban okus kave.

Kenia - Crossroads

U zapadnoj Keniji, u regiji Nandi na 1450 m n/v uzgaja se druga vrsta zrna dobre karme koju imamo u našoj ponudi. Projekt Crossroads za cilj je imao pružiti poslovne mogućnosti mladima bez posla u Keniji. Započeo je 2014. i od tad je na farmi posađeno 15 000 grmova kave. Glavni farmer Bernard nudi trajno zaposlenje i smještaj mladim ljudima koji žele nastaviti suradnju na farmi. 2022. na farmi je osnovan i coffee labaratorij na kojem se prže i isprobavaju uzoci, i na taj način pruža dodana vrijednost cijelom projektu. Kava proizvedena u Keniji ima note tamne čokolade, crnog ribiza i karamele

Schokolust und Kirschentraum blend

Treća kava koju možete isprobati je blend Indonezije (S-795) i Ruande (Red Bourbon). Ovaj blend idealan je za pripremu kave s mlijekom kako bi ljubitelji slatke kave bez dodanog šećera maksimalno iskoristili zrna. Srednje pržena zrna nude balans i zaokruženi okus zrelih trešanja i čokolade, a na vama je samo da kupite, isprobate i uživate. Idealna zrna za pripremu hladne kave za vruće ljetne dane!

Za kraj imamo samo jednu poruku.
Što čekaš, koji ti je mlinac? Brzo na web, istraži novu okuse kave ili se jednostavno pretplati na kavu i uživaj u istraživanju svaki novi mjesec!

Vaš KK Team!

< Previous story

All stories

February 05, 2024 / By: Karibu / Teme: espresso, karibu kaaawa, coffee subscription, online store, filter coffee, new roasters, specialty coffee

RIGHT SIDE COFFEE - new roastery in February


January 12, 2024 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, new roasters, specialty coffee, coffee subscription, espresso, online store

ELBGOLD - new roastery in January


January 02, 2024 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, specialty coffee, hospitality, important questions

Specialty kava za sve!


September 28, 2023 / By: Karibu / Teme: espresso, karibukaaawa, filter, moka, new roastery, specialty coffee

GORIFFEE - nova pržionica iz Bratislave


July 25, 2023 / By: Karibu / Teme: espresso, filter, moka, new roasters, specialty coffee

MABO - nova pržionica iz Bukurešta


July 08, 2023 / By: Karibu / Teme: specialty coffee, cosmetics, natural cosmetics, summer box, gift

Specialty kava - specialty kozmetika