Webshop Pretplata O kavama
O nama B2B FAQ

O nama

Jeste li probali našu specialty kavu iz malih europskih pržionica? Na našem web shopu možete naručiti najfiniju arabica kavu i pretplatiti se na mjesečne paketiće iste koje šaljemo na vaša kućna vrata.

Projekti koje podržavamo

Pridružite se i podržite našu zajednicu

O nama

Putovanje na farmu kave u Afriku pobudilo je u nama poduzetničku ideju. Afričku kavu smo probale, a ideju realizirale. Želimo stoga i svima vama približiti voćne note ove biljke kako biste i vi uživali u svakoj šalici kave!

Mi smo Ivana i Ana, poduzetnice, zaljubljenice u koncept vrhunskih kava.

Ivana – bivša porezna savjetnica, ljubiteljica prirode, šume i planina najčešće ujutro pije kavu pripremljenu u aeropressu (Kenija ili Guatemala, “washed” proces).

Ana – bivša savjetnica za EU fondove, pristalica svega francuskog, na svako svoje putovanje nosi French press i pije obično Etiopiju “natural” ili Ruandu/ Burundi.

Naš brand su 2023. preuzeli Antonela i Igor, knjižničarka i pravnik koji bježe od uredskih poslova i svoje strastvene ugostiteljske hobije pretvaraju u posao.

Antonela - knjižničarka, barmenica, baristica i astrologica u usponu koja u slobodno vrijeme čita natalne karte, održava radionice čitanja s mladima i uživa u kvalitetnim zrnima kave. Preferira filter kavu jer u njoj bolje osjeća okusne note, a i podsjeća na čaj koji joj je također omiljeni napitak.

Igor - pravnik, barmen, obožavatelj prirode i društva s dobrim njuhom za poduzetništvo, ne započinje dan bez espressa, a noć bez espresso martinija. Znatiželjan za isprobavanje novih okusa ne može izabrati onaj najomiljeniji.

Naš brand pod nazivom Karibu Kaaawa nastao je krajem 2017. godine, zajedno sa našim coffee shopom na zagrebačkoj Trešnjevci, koji se zatvorio u lipnju 2022. Poslovanje smo nastavili online,
a cilj nam je približiti scenu vrhunske kave, eng. specialty coffee, u Hrvatskoj i promovirati pržena zrna kave malih europskih pržionica.

Naš web shop (ili kavodućan) prvi je u Hrvatskoj i regiji koji nudi različite vrhunske arabice iz malih pržionica diljem Europe. Sve te različite kave koje se u coffee shopovima pripremaju na espresso aparat, vi kod kuće možete pripremiti na svom espresso aparatu kao tursku kavu, u moka ili french press aparatima.