Webshop Pretplata O kavama PONUDA ZA FIRME
O nama B2B FAQ

Reklamacije i povrati

Arabica Gang, zajednički obrt za trgovinu, vl. Antonela Bokan i Igor Ikač (u nastavku „Arabica Gang“ ili "Mi") je odgovoran svakom kupcu (u nastavku „Kupac“) dostaviti proizvod koji je ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakiran je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na našoj web stranici. Međutim, skrećemo vam pažnju da slika koja ilustrira proizvod na našoj web stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te Kupac ne može reklamirati proizvod po toj osnovi. Isto se odnosi i na okuse kave koji su na našoj stranici opisani od strane različitih pržioničare. Navedeni opisi kave su subjektivni te ne moraju odgovarati vašem subjektivnom doživljaju pri kušanju kave (u slučaju razlike između opisa okusa pojedine kave na našim stranicama i vašeg osobnog doživljaja, isto neće moći biti osnova za reklamaciju i povrat proizvoda).

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
U trenutku preuzimanja proizvoda od strane dostavljača (u nastavku „MBE“ ili „Dostavljač“) Kupac ima obvezu provjeriti ispravnost proizvoda. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, molimo da oštećenja reklamirate Dostavljaču. Ukoliko su na isporučenoj robi vidljiva vanjska oštećenja, Kupac ima pravo odbiti preuzeti naručenu robu. Kupac je dužan usporediti dostavljene proizvode (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda) s računom te ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mjesta o tome obavijestiti Dostavljača. Kupac i Dostavljač na licu mjesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. Provjera ispravnosti pošiljke je odgovornost Kupca, a naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nećemo uvažiti. Kod zaprimanja proizvoda iz Pretplate, Kupac nema pravo na povrat radi vrste dostavljene kave jer proizvod u Pretplati odabire isključivo Arabica Gang i s tim se Kupac složio u trenutku provođenja narudžbe.

Molimo da pogrešno isporučen ili oštećen proizvod vratite Dostavljaču, a Arabica Gang će u najkraćem mogućem roku, o svom trošku dostaviti artikle za koje se na gore navedeni način utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju, ili će Kupcu odobriti povrat novca, prema izboru Kupca.

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo vas da nam takav proizvod reklamirate u roku propisanim Zakonom o zaštiti potrošača kako bismo dogovorili povrat i zamjenu takvog proizvoda ili povrat novca. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail info@karibukaaawa.com ili pisanim putem na adresu: Arabica Gang, zajednički obrt za trgovinu, vl. Antonela Bokan i Igor Ikač, Zdraće 39, 22 244 Betina s naznakom Reklamacija. Reklamacija obavezno treba sadržavati ime i prezime, broj Vaše narudžbe i broj Vašeg računa.

Arabica Gang će organizirati i snositi trošak povrata oštećenog, nesipravnog ili pogrešno isporučenog proizvoda ako će podneseni prigovor smatrati opravdanim odnosno ako utvrdi da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak proizvoda. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ako se, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ako na temelju dostupnih informacija Arabica Gang reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

U pravilu će se prigovor odnosno reklamacija smatrati opravdanim te će Kupac ostvariti pravo na povrat proizvoda u sljedećim slučajevima:

Ako Kupac želi zamijeniti ispravan i nekorišten proizvod koji mu ne odgovara, takav proizvod može vratiti prodavatelju u roku od 5 dana od dana primitka proizvoda u posjed. U tom slučaju molimo vas da nas o tome obavijestite na e-mail adresu info@karibukaaawa.com kako bismo dogovorili povrat i zamjenu takvog proizvoda ili povrat novca. Po preuzimanju ispravnog proizvoda u originalnoj ambalaži, Arabica Gang će prvom mogućom dostavom poslati zamjenski artikl po izboru kupca, a koji je dostupan u datom trenutku. Za eventualnu razliku u cijeni zamjenskog artikla Kupac će biti terećen ili odobren, ovisno o konkretnoj situaciji.

U slučaju da je Kupac na bilo koji način umanjio vrijednost proizvoda, a koje je rezultat njegovog rukovanja istim proizvodom, prodavatelj neće imati obvezu povrata dobivenih sredstava za taj proizvod (npr. kava je samljevena, kupac nije proizvod čuvao u preporučenim uvjetima za proizvod i slično).

Korištenje opisa i podataka o proizvodu

Iako ćemo pažljivo brinuti da su informacije o proizvodima na našoj web stranici točne, ponekad se sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrijednost i alergeni proizvoda mogu promijeniti. Zbog toga prije konzumacije svakako pročitajte deklaraciju na proizvodu te nikako ne preporučujemo da se oslanjate isključivo na informacije koje su objavljene na našoj web stranici. U slučaju eventualnih pogrešaka ili razlika između informacija objavljenih na našoj web stranici i informacija o proizvodu na deklaraciji mjerodavne će biti informacije na deklaraciji proizvoda.

Ako imate pitanja ili trebate savjet o načinu pripreme pojedinih proizvoda, molimo da nas kontaktirate putem e-mail adrese info@karibukaaawa.com i mi ćemo vam se javiti u što kraćem roku.

Iako se informacije o proizvodima redovito ažuriraju, Arabica Gang, zajednički obrt za trgovinu, vl. Antonela Bokan i Igor Ikač neće biti odgovoran u slučaju objave netočnih informacija. Iste ćemo u kratkom roku ispraviti.

Internetsko rješavanje sporova

Zakonskom regulativom Europske unije, točnije sukladno Uredbi o online rješavanju potrošačkih sprova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktivi o alternativnom rješavanju alternativnih sporova 2013/11/EU, sve EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem platforme u nastavku:

webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm

Što znači da na svaki problem vezan uz online kupovinu unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.), možete podnijeti prigovor na gornjem linku.