Webshop Pretplata O kavama PONUDA ZA FIRME
O nama B2B FAQ
22. Svibanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: Specialty kava za najljepša ljetna jutra

19 grams of summer

endless. / (ˈɛndlɪs) / adjective. having or seeming to have no end; eternal or infinite.

Lipanj je sve bliže, što znači samo jedno. Bliži nam se ljeto.

Razmišljali smo koje pržionice odabrati u ljetnim mjesecima, kakva je to kava koji želimo piti ljeti, što je s teksturom, kakav je njen okus u ledenoj kavi? Kriteriji su nam kao i uvijek bili temeljeni na uzorcima za cupping, a uz to pažnju smo obratili na dizajn etiketa, pakiranja i boje koje podsjećaju na najtoplije doba u godini.

Pržionica koju smo odabrali za ljetnu uvertiru je 19 grams. Rad 19 grams pržionice imali smo priliku uživo upoznati prošle veljače kad smo boravili u Berlinu i istraživali berlinsku ponudu specialty scene. Njihov prostor nas je na prvi pogled osvojio jednostavnošću s kreativnim detaljima, a kad smo probali uzorak Endless Summera znali smo da je to naš ljetni hit.

Endless Summer kava je s okusnim notama tamnog kakaa, voćne dinje i slatke šećerne trske, osvojila nas je okusom jer osim što daje izvrstan doživljaj u šalici, idealna je i za pripremu koktela s kavom. Svi znamo da kokteli vole ljeto, a etiketa sa zrnom kave koje surfa jednostavno je morala postati dio naše ponude.

Osim tog dugog i beskrajnog ljeta odlučili smo se za još za: Italo Disco, Copacabana Brasil, Wild at Heart, Finca La Esperanza i Spring Bloom.

Italo Disco dolazi nam iz Brazila. Tipični profil pravog talijanskog espressa. Jače pečen s ugodnom slatkoćom gdje prevladavaju note tamne čokolade, karamele i džema od trešanja.

Copacabana Brasil došla je na naš web shop s namjerom da održi standard kave koju volimo gotovo svi. Klasičan Brazil: mliječna čokolada, karamela, lješnjak. Copacabana je i pravo ljetno ime, a na nama je samo da je ponesemo na plažu i uživamo u notama koje su nas odavno osvojile.

Wild at Heart je kava za sve hrabre i one koji se tako osjećaju. Blend zrna 70% iz Brazila, koji u šalicu donose prekrasne note čokolade i karamele i 30% iz Etiopije koja zaokružuje profil okusa blago voćnim notama jagoda. Savršen za espresso ili kavu s mlijekom.

Finca La Esperanza dolazi iz Perua, regije Oxapampa. Kava raste na nadmorskoj visini u rasponu od 1.000 do 1.900 metara nadmorske visine. U ovom blendu spojeno je 5 različitih sorti: Caturra, Catuai, Bourbon, Gesha i Catimora, koje čine uzbudljiv i ukusan profil. Zbog velike nadmorske visine uzgoja, plod kave sazrijeva posebno sporo, tako da profil može biti posebno složen. Okus je gotovo puterasto sladak, s kiselinom kruške, tijelo je lagano i bistro, a završetak je dugotrajan i sladak, s orašastim notama.

Spring Bloom dolazi iz Hondurasa, a zrna su pržena za filter kako bi dobili najviše od ove kave. Lagano slatkast okus poput proljeća s notama bijele čokolade, cvijeta naranče i slatkoćom dinje dominira ovom proljetnom kreacijom.

Očito je kako je 19 grams sinonim za Karibu Kaaawa ljeto. U nadi da ćemo ovo ljeto što manje raditi, a što više uživati u kavi, bez stresa da je srknemo u sekundi i vratimo se svakodnevnim obvezama, želimo vam što više takvih endless prizora.

Čekamo vas na webu :)
Vaš KK team

< Prethodna priča > Iduća priča

Sve priče

05. Veljača 2024. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, espresso, filter kava, pretplata na kavu, karibu kaaawa, web shop, specialty kava

RIGHT SIDE COFFEE - nova pržionica u veljači


12. Siječanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, espresso, specialty kava, karibu kaaawa, pretplata na kavu

ELBGOLD - nova pržionica u siječnju


02. Siječanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: specialty kava, karibu kaaawa, kava za sve, uživaj u kavi, ugostiteljstvo

Specialty kava za sve!


28. Rujan 2023. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, specialty kava, espresso, karibukaaawa, filter, moka

GORIFFEE - nova pržionica iz Bratislave


25. Srpanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, specialty kava, espresso, filter, moka

MABO - nova pržionica iz Bukurešta


08. Srpanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: specialty kava, kozmetika, poklon, ljetni paket

Specialty kava - specialty kozmetika