Webshop Pretplata O kavama
O nama B2B FAQ
25. Srpanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, specialty kava, espresso, filter, moka

MABO - nova pržionica iz Bukurešta

Već smo na društvenim mrežama pisali o novoj prižionici iz Rumunjske - MABO, a sad ćemo vam pobliže predstaviti njihove kave koje imamo u ponudi.

Zanimljiva je informacija kako je MABO nastao od početnih slova imena svojih osnivača MArius Beju i BOgdan Georgescu. Njihova misao vodilja pri osnivanju pržionice bila je izabrati i ponuditi kupcima najbolje sorte kave. Slijedili su standarde specialty kave i birali samo ručno brana zrela zrna koja su daljnjim obradama doveli do savršenstva. Bogdan je i nacionalni prvak i svjetski vice prvak u prženju kave, a ilustracija koja se nalazi na njihovim paketićima predstavlja različite profile i osobnosti čovjeka koji za sebe može pronaći idealni okusni profil unutar MABO ponude kave.

Na KK web shopu možete pronaći četiri vrste MABO kave:

  1. Ethiopia Zat Tula Kaffa - obrađuje se natural metodom, a u sebi sadrži okuse ananasa, grožđa i malina. Kao i svaka Etiopija kava pogodna je za filter i espresso. Ono što smo mi pronašli kao posebnost je dug citrusni aftertaste.

  2. Kolumbija Rio Negro & Iquira - obrađena washed metodom s notama crvene jabuke, karamele i bijele čokolade. Punog tijela za puuno šalica espressa, a srednje kiselosti i visoke slatkoće - idealna za moku.

  3. Brazil Aloizio & Guilherme - Vrste Yellow Cautai, obrađena natural metodom pogodna za sve ljubitelje Brazila s okusima kakao likera, marcipana, kikirikija, visoke slatkoće i niske kiselosti.

  4. Abantu blend - Abantu na nekoliko afričkih jezika znači "ljudi", a ime je izabrano u čast svim ljudima koji uživaju u ispijanju MABO kave. Pri izradi blenda važno je balansirati okuse, vrste i količine kave koje ulazu u blend kako bi se sve komponente sjedinile u cjelinu. Bilo da ste ljubitelj espresso kave ili kave s mlijekom, okusit ćete slatkoću, citrusni završetak i note čokolade u gutljaju koje dolaze od brazilskih, kolumbijskih i etiopijskih sorta kave.

Sve smo rekli, na vama je da probate i uživate u toplim ili hladnim MABO varijantama. Ljeto je, hladne filter kave, espresso s kockom leda ili klasične hladne kave s mlijekom idealan su izbor za ove duge i tople ljetne dane.

Vaš KK team!

< Prethodna priča

Sve priče

13. Travanj 2022. / Autor: Karibu / Teme: talog kave, proljeće i sadnja, kompost, prirodno gnojivo

Talog kave u proljetnim vrtlarskim aktivnostima


04. Ožujak 2022. / Autor: Karibu / Teme: intervju, pržioničar, zelena kava, žene u industriji kave

Intervju: Luka Banovič, pržioničar iz Banibeansa


25. Siječanj 2022. / Autor: Karibu / Teme: čaj za doma, afrički biljni čaj, voćni čaj, crni hibiskus

Aromatični čajevi s afričkih farma odnedavno u ponudi Karibu Kaaawe


17. Siječanj 2022. / Autor: Karibu / Teme: sapun od kave, zero waste, anti-aging, glowing efekt, handmade

Zašto kava u sapunu?


10. Studeni 2021. / Autor: Karibu / Teme: histamin, kava, intolerancija

Ponešto o Maidi i ilustracijama, a ponajviše o vezi između kave i histamina


07. Listopad 2021. / Autor: Karibu / Teme: pumpkin spice latte, napitak s kavom i sirupom od bundeve

Recept za pumpkin spice latte, aromatičan jesenski napitak s kavom i sirupom od bundeve