Webshop Pretplata O kavama
O nama B2B FAQ
17. Siječanj 2022. / Autor: Karibu / Teme: sapun od kave, zero waste, anti-aging, glowing efekt, handmade

Zašto kava u sapunu?

U siječanjskom blogu ugostili smo Maju Gašparić, vlasnicu obrta Biljarica.

Pretplati se na kavu i mi ti poklanjamo sapun!

Kava, ah taj topli napitak bez kojega ja i većina nas ne može zamisliti dan. I jednog jutra uz onaj divan miris svježe mljevene kave iz Karibu Kaaawa, osvanula mi je ideja da napravim sapun od te kave. Kava je više od toga da me brzo podigne, to je jutarnji ritual kojim započinjem dan. A najbolje uz to je i tuširanje sa sapunom od kave.

Prvo pitanje „Zašto kava u sapunu?“ koje mi postavlja puno ljudi te drugo nakon toga je „Koji su benefiti za moju kožu?“.

Ono što me privuklo kod Karibu Kaaawe je što njihove sorte arabica kave dolaze s provjerenih farmi u Africi, Srednjoj i Južnoj Americi ili Aziji te je uvijek poznato podrijetlo proizvoda kao i farmer koji stoji iza ove kave te načina procesiranja. Danas „specialty kave“ koje nudi Karibu Kaaawa imaju kvalitetnije sastojke u sebi od klasičnih kupovnih kava. Time i benefiti za naše tijelo s takvim kavama su učinkovitiji i vrjedniji.

Kava u sapunu dolazi u dva sastojka: tekućem i sitno mljevenih mekanih zrnaca (taloga od kave). Takav prirodni sapun spada u svijet „zero waste“ proizvoda te činimo dobro sebi i okolišu. Izrađen je principom „manje je više“ što znači da u izradi nije korišten umjetni miris kave ni boja već samo prava kava. Uz kavu ovaj sapun sadrži samo kvalitetna biljna ulja i masti poput: maslinovog, kokosa, shea, ricinusa, kakao, BEZ palminog ulja. Ne sadrži konzervanse ni parabene.

Uz sve navedeno ovaj prirodni sapun ima puno benefita za naše tijelo poput:

ANTI-AGING - zrnca kave su bogata kofeinom i vitaminom C pa imaju izražena antiupalna svojstva stoga usporava nastanak bora i proces starenja kože!
GLOWING EFEKT - kava potiče dodatni protok krvi na površini kože time čini kožu mekšom i sjajnijom!
PILING EFEKT - eksfolijacija kavom je savršena za cijelo tijelo jer pomaže u zaglađivanju i zatezanju kože!
PROTIV AKNI - ima antifungalna i antimikrobna svojstva, što ga čini tretmanom protiv akni kao i u smanjivanju tamnih mrlja i nepravilnosti kože.
POTICANJE DOBROG RASPOLOŽENJA - sam miris kave ima blaga antidepresivna svojstva, te poboljšava cirkulaciju i tako podiže razinu energije i raspoloženja.

Biljarica obrt ručno izrađuje prirodne sapune hladnim postupkom izrade. Ovaj sapun je napravljen u lokalnoj suradnji Karibu Kaaawe i Biljarica obrta. Ručno rađeno u maloj nakladi u Hrvatskoj.

Pozdrav svim kavoljupcima od Biljarice!

A kakav piling od ostataka kave možete izraditi sami, pročitajte na DIY ili „uradi sam“.

< Prethodna priča > Iduća priča

Sve priče

05. Travanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: karibu kaaawa, specialty kava, espresso, moka, pretplata na kavu, online shop

KB Coffee - nova pržionica u travnju


06. Ožujak 2024. / Autor: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, specialty kava, espresso, filter, moka, onlineshop, pretplata na kavu

Barn - nova pržionica u ožujku


05. Veljača 2024. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, espresso, filter kava, pretplata na kavu, karibu kaaawa, web shop, specialty kava

RIGHT SIDE COFFEE - nova pržionica u veljači


12. Siječanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, espresso, specialty kava, karibu kaaawa, pretplata na kavu

ELBGOLD - nova pržionica u siječnju


02. Siječanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: specialty kava, karibu kaaawa, kava za sve, uživaj u kavi, ugostiteljstvo

Specialty kava za sve!


28. Rujan 2023. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, specialty kava, espresso, karibukaaawa, filter, moka

GORIFFEE - nova pržionica iz Bratislave